RSS
 

MUFFINY MIGDAŁOWE

04 lut
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Migdałowe muffiny Ostatnio cierpię na chroniczny brak czasu. Czas pędzi w szalonym tempie, tyle rzeczy chciałabym zrobić, ale wciąż nie ma kiedy. W pracy nadgodziny, w domu wiadomo – zawsze jest coś do zrobienia, spać też trochę trzeba… Już nawet w kuchni coraz częściej wykorzystuję jakieś ekspresowe przepisy. Dlatego dziś coś szybkiego i słodkiego do kawki. A cóż może być słodkie i szybkie ? Oczywiście, że muffiny. Tym razem w pysznej migdałowej wersji.

Składniki:

100 g masła, 1 jajko, 1 szklanka mleka, 2/3 szklanki cukru, 2 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 szklanki mielonych migdałów

Masło roztopić w rondelku i ostudzić. W jednym naczyniu połączyć suche składniki, czyli mąkę, cukier, proszek do pieczenia i mielone migdały. W drugim naczyniu połączyć składniki mokre: masło, jajko i mleko. Składniki mokre wlać do suchych i wymieszać niezbyt dokładnie, żeby tylko składniki się połączyły. Foremki na muffinki napełnić ciastem do 2/3 wysokości. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 200 stopni C przez ok. 20-25 minut. Po ostudzeniu dowolnie udekorować polewą lub posypać cukrem pudrem.

The following two tabs change content below.

Kasiawa

Ostatnie wpisy Kasiawa (zobacz wszystkie)

 
Komentarze (3)

Napisane przez w kategorii Muffiny, PRZEPISY KULINARNE

 

Tags: , ,

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~Kulinarne Inspiracje

    4 lutego 2014 o 20:13

    śliczne :)

     
  2. ~moja pasja smaku

    6 lutego 2014 o 13:51

    Jakie śliczne :) !

     
  3. ~Bizu Wizu

    16 lutego 2014 o 23:46

    Dziś miałam ochotę na takie muffinki (dalej mi się śnią po nocach), ale standardowo musiało mi czegoś zabraknąć :] no nic może za tydzień uda mi się mieć wszystko :)

     
 

  • RSS
  • Facebook
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×