RSS
 

CIASTECZKA Z MUSLI

26 lut
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Ciasteczka z musli W ostatnim czasie w internecie aż roi się od pączków, oponek, faworków i tego typu tłustych słodkości, więc ja dla odmiany z zupełnie innej beczki. Mój przepis na idealne leniwe popołudnie to dobra książka i góra ciasteczek, które można jeść bez wyrzutów sumienia. Takie ciasteczka dzisiaj Wam zaproponuję. Są lekkie, zdrowe, dietetyczne, bez mąki, bez tłuszczu, bez cukru. Czego chcieć więcej ? Nic, tylko zajadać. Mają tylko jedną wadę: za szybko znikają.

Składniki:

300 ml mleka skondensowanego niesłodzonego, 3 łyżki miodu, 1 jajko, 1 szklanka musli, 0,5 szklanki otrębów owsianych, 80 g mielonych migdałów, 3 łyżki rodzynek, 3 łyżki orzechów włoskich, 3 łyżki suszonej żurawiny, 3 łyżki ziaren słonecznika

Musli, rodzynki, orzechy i żurawinę lekko rozdrobnić blenderem lub zmiksować, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Odstawić na ok. 10-15 minut, aby otręby wchłonęły płyn. Blaszkę o wymiarach ok. 20 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć na nią masę, rozprowadzić równomiernie i docisnąć łyżką. Wstawić blaszkę do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C i piec ok. 30 minut. Po upieczeniu „ciasto” wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostudzenia. Gdy wystygnie pokroić w romby, kwadraty, prostokąty, lub jak kto woli. Pycha.


Dietetyczne ciasteczka

The following two tabs change content below.

Kasiawa

Ostatnie wpisy Kasiawa (zobacz wszystkie)

 
1 komentarz

Napisane przez w kategorii Ciastka, PRZEPISY KULINARNE

 

Tags: , , , , ,

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~Emilka

    26 lutego 2014 o 21:06

    Fajny pomysł na własnej roboty domową przekąskę. Można sięgać tak często kiedy tylko ma się ochotę na coś słodkiego. Ja na pewno spróbuję i to nie raz… pozdrowionka :)

     
 

  • RSS
  • Facebook
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×